Stel cookie voorkeur in

Berenklas

Welkom allemaal op de pagina van de Berenklas

Onze leerkrachten zijn Judy en Mirjam
 

 

Op deze pagina kun je zien wat we zoal doen in de klas. In groep 1-2 werken we met thema’s (methode schatkist). Gedurende een aantal weken zijn we bezig met een thema.

We praten over het thema, we doen wat rekenactiviteiten, we leren woorden over dat thema en nog veel meer.

Kijk dit is pompom, hij zit ook bij ons in de klas.
Pompom praat ook altijd mee over het thema waar we mee bezig zijn.

In de klas zie je ook een weekwijzer, daarop staan de dagen van de week.

Zo weten wij precies welke dag het is.    


 
  
In de klas doen we van alles. We hebben een inloop, dan geven we mama en papa een kus en gaan we aan het werk. We gaan in de kring, daar doen we allerlei activiteiten. We eten ons fruit en drinken ons drinken op. We gymmen, of spelen buiten. Op woensdag en vrijdag kijken we schooltv. Regelmatig hebben we een leuk uitstapje of een voorstelling of iets anders bijzonders dat kun je bij de foto's allemaal zien.
 

Wilt u meer informatie, lees dan de informatiebrief.

informatiebrief

Spelenderwijs letters ontdekken in groep 2

Letterschema

Op school bieden wij bovenstaande letters aan. Om de twee weken leren de kinderen een nieuwe letter en herhalen we de letters. Als uw kind woordjes wilt lezen of schrijven adviseren wij u om deze letters te gebruiken. We leren de letters fonetisch aan. Hier bedoelen we mee dat we de letters aanleren zoals je de woorden ook hoort. Dus ‘mmm’ in plaats van ‘em’. Het is fijn als u de letters thuis ook zo verklankt. Zo kunnen de kinderen woordjes hakken, plakken en lezen.

 

 

 

 

 

Belangrijke data